La selva dels nombres

Aprendre les taules de multiplicar perquè toca sense entendre què és el que fem quan multipliquem i la feina que ens estalvia saber-les de memòria no serveix per a res. I per descomptat no serveix de res aprendre-les sota pressió, amenaça o xantatge. Jo ja m’entenc, i els que ens coneixeu també.

Vaig veure un joc casolà a la web de Aprendiendo Matemáticas que em va encantar i tenint la seva idea com a base ens hem inventat un joc semblant per practicar amb les taules de multiplicar d’una manera lúdica amb l’O. (9a). L’hem batejat “La Selva dels Nombres”.

IMG_1265

IMG_1267

Hem posat unes quantes ajudes i trampes per fer el camí fins l’arribada més emocionant: ponts, elefants que necessiten ajuda per fugir dels caçadors furtius, tirolines, cocodrils, xarxes, tresors i altres aventures…

El joc consta de les taules de multiplicar en format de targeta plastificada dins d’una bossa i un grup de targetes amb els colors de les caselles (blau, verd, groc, vermell i taronja). A cada torn s’ha d’agafar una targeta de multiplicació (des de la del 2 fins la de l’11) i una targeta de color. Si encertes el resultat, comprovant la resposta girant la targeta, avances fins a la següent casella del color que t’ha sortit. Sinó és correcte, et quedes on ets.

IMG_1272

Amb l’U. (5a) juguem amb dos daus fent sumes i sense tenir en compte el color de les caselles. Més endavant podrem jugar amb restes.

IMG_1303

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s