L’Univers en una capsa

Treballant en el nostre projecte comú sobre Nova Zelanda, del qual us en parlarem en una altra entrada, hem passat uns dies repassant conceptes de geografia.

La Val, la helper novazelandesa que va viure amb nosaltres dos mesos, ens va dibuixar un plànol de Nova Zelanda gegant abans de marxar i ara l’estem decorant, a l’hora que investiguem sobre la geografia del país (una feinada!)

L’O. (9a) ha estat fent unes fitxes sobre els continents, els oceans i el cicle de l’aigua en anglès que vaig descarregar fa temps d’aquí, repassant conceptes i experimentant amb els diversos estats de l’aigua i les seves característiques (estem preparant una entrada que publicarem quan acabem tots els experiments)

Aquests últims dies han sortit paraules com continents, països, regions, i hem acabat parlant de províncies i comarques. He detectat certa confusió, així que hem fet un material que ens ajudarà, a partir d’ara, a tenir-ho més clar. La idea la vaig veure al blog dels nostres amics, ja fa molt temps, els quals havien tret la idea de E is for Explore! Es tracta de situar-nos en el mapa, i entendre la diferència entre continent, pais, província, comarca, poble, barri utilitzant objectes apilables o que es poden posar un dins de l’altre. La idea dels gots que ofereix la pàgina està bé però jo tenia la idea de fer-ho amb capses (difícil trobar-ne tantes de mides adequades, però finalment les hem aconseguit) Algunes capses les hem fet de paper perquè no en teníem cap per casa, i la del planeta Terra és la capsa que contenia el globus terraqui que ens va regalar la Val (Thank you so much, Val! We are working a lot with the globe!)

Hem utilitzat dues fotos de carnet dels nens, posades en una capseta que representa casa nostra, la qual està a dins del nostre poble, el qual està a dins de la nostra comarca, la qual forma part de la nostra província, la qual està dins del nostre país, el qual està a dins del nostre continent, el qual forma part del planeta Terra, que està a dins del Sistema Solar i aquest dins de la nostra galàxia, i aquesta a dins de l’Univers.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s