Projecte: Els cavalls

Aquest mes de febrer ens hem tornat a trobar amb els nostres amics homeschoolers per a presentar els projectes que han estat preparant durant tot el mes.

L’O. (9 a) ha presentat Els cavalls, però aquesta vegada no ha fet un lapbook sinó un PowerPoint. Aquest cop li he proposat que fes el projecte amb total llibertat, ella sola i jo l’ajudaria si ho necessitava. Ha sigut un encert, l’he notat més motivada que en anteriors projectes i més responsable del timing. Ella sola ha creat un guió previ per saber què volia aprendre sobre els cavalls. Juntes l’hem estrucurat. Ha fet una recerca de fotografies que il·lustren els textos que ella mateixa ha escrit i corregit. I amb una mica d’ajuda ha distribuït la informació que hem trobat per internet, llibres i materials de zoologia Montessori que ens han deixat uns amics (Gràcies Gemma!).

montessoriencasa

Imatge trobada a montessoriencasa

 

Ha sigut molt interessant veure l’esquelet del cavall i adonar-nos que si el cavall es col·loqués dret sobre les seves potes posteriors, no es diferencia tant de l’esquelet humà. Hem vist les semblances i les diferències.

AQUÍ podeu veure com ha quedat el projecte (video)

El més important dels projectes és que mentre gaudeixen investigant un tema que els agrada també aprenen a buscar, classificar i ordenar la informació que troben. Treballen la lectoescriptura, les ciències, les noves tecnologies (en el cas de l’O. amb aquest projecte) i es poden tocar totes les matèries partint d’un tema que neix del seu interès. A l’hora de presentar els projectes aprenen a sintetitzar la informació i a comunicar-se en públic.

La seva amiga B. ha presentat un projecte sobre el sistema circulatori molt interessant. Els petits de cada casa presentaran els seus lapbooks dels dinosaures i els gossos el proper dia, coincidint amb el Club de lectura, esperem que aquest dia no els pugui la vergonya!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s