Experiments amb la neu i el gel

La setmana passada va nevar i vam aprofitar un dia de sol per anar a jugar amb el trineu després de dinar (l’únic moment del dia que ve de gust sortir, un cop s’amaga el sol fa un fred que pela!) Feia dies que els nens volien aprendre coses sobre la neu, els cristalls, les clapes de gel que veiem des de casa que no es desfan mai com si fossin glaciars… i quina millor manera d’aprendre tot això que sortint a la neu amb un trineu?

 

Després d’unes quantes pujades i baixades amb el trineu sols o acompanyats (jo inclosa) vam anar a parar a la vora del riu i vam estar observant les formacions de gel dels salts d’aigua.

CAM02227

 

Com més aixafem la neu, més llisca!!

 

Observar la neu des d’aprop és molt i molt interessant. El proper dia portarem una lupa per observar els cristalls amb més detall. Tornant cap a casa vam descobrir unes petjades ben estranyes, de què creieu que són?

Una parada a l’abeurador (sigui hivern o estiu sempre hi ha coses a observar) va ser l’inici d’uns quants dies d’experimentació amb l’aigua, en estat líquid i sòlid. Van trencar trossos de gel i van carregar el trineu amb els trossos.

CAM02254

Un cop a casa van fer servir el trineu ple de gel com a nevera per refredar begudes i quan es va fondre amb el sol i es va tornar a congelar la nit següent, van descobrir que havia canviat de forma. L’U. (5 anys) em va fer posar trossos de gel a la nevera (“A veure què passa!”) i altres trossos al congelador. Durant els dies següents em demanava sovint que li donés els trossos de gel del congelador, i hi jugava fins que es començava a fondre, o els posava davant el foc per veure com es fonia. Llavors em deia que el tornés a posar a congelar i agafava formes noves.

Els trossos de gel de la nevera evidentment es van fondre i després els va voler congelar (no sense treure la bossa com unes 5 o 6 vegades durant el procés) per veure què li passava a l’aigua.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s