Un cap de setmana intens

El cap de setmana passat van ser tres dies intensos de socialització, això que tant preocupa a les persones que dubten dels beneficis de l’educació sense escola. Com si la socialització és donés només en aquestes institucions. A l’escola es dóna un tipus de socialització però hi ha moltes altres formes d’aprendre a socialitzar. En el dia a dia veiem moltes persones, i podem aprendre a comunicar-nos amb aquells que no coneixem de res, altres que són coneguts i amics. Els nens aprenen per imitació, per tant, estant immersos en la societat i veient com els pares ens relacionem amb els altres en el dia a dia aprenen a socialitzar amb persones de totes les edats, no només amb persones d’edat escolar o de la seva mateixa edat.

Aquest dissabte vam celebrar els 9 anys de l’O. amb uns quants amics de l’escola rural, amics del poble, família i amics llunyans que feia temps que no veiem. Vam ser més de 30 persones i es van afegir a la festa altres familiars d’alguns convidats. Ho vam passar molt bé i el temps ens va permetre gaudir d’una mica de sol i de jocs al jardí.

IMG-20141207-WA0006

A la nit vam assistir al Quinto de Montellà, un “bingo” que organitzava la nostra ex-escola per financiar activitats dels nens. Va ser molt divertit! Un 10 per a l’organització i per la cantada de números per part dels nens de l’escola! Els lots de premi eren molt interessants (en un d’ells hi havia un dels meus massatges). En tres ocasions vam estar a punt a punt de fer bingo. L’O. va fer línia dues vegades i va guanyar dues ampolles de cava. En una d’aquestes línies, mentre reconeixien que els números eren correctes, tota la sala, amb un centenar de persones, li va cantar “l’aniversari feliç” quan algú va dir que aquell dia feia anys. 🙂

CAM02086

Vam sortir d’allà passades les 12 de la nit, i començava a nevar (però no va arribar a agafar), feia un fred que pelava! Jo estava cansadíssima, després de dormir poquíssim i de tot el dia preparant menjars i atenent a tothom a la festa, però m’ho vaig passar molt bé. Llàstima que no ens va tocar el conill o el xaiet!!! (vius els dos) Ja em veia amb un xai al jardí per tallar la gespa, perquè no sé volsatres però jo seria incapaç de matar-lo!

Aquella nit teníem a dormir uns cosins (gràcies veïna per deixar-me un matalàs extra!!), i l’endemà van arribar els altres cosins. 7 nens menors de 9 anys a casa, que corrien amunt i avall que s’ho van passar fantàsticament bé. Una excursió per la muntanya abans de dinar és ideal per fer gana!

A la tarda vam anar a Bellver, al FLIC (Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil), on vam llegir i mirar contes, els nens més grans de casa van fer un taller de poesia i després vam veure un espectacle de Tantàgora, anomenat Animalades, històries i cançons relacionades amb animals i acompanyades per la música d’un saxo.

CAM02087

L’endemà van tenir temps de jugar amb els cosins abans que tornessin cap a casa (després de molts intents de l’O. perquè es quedessin a dormir tota la setmana!!!) Aquí els veieu ballant amb la música de Happy a tot volum.

CAM02088

Ha sigut esgotador però molt divertit… socialitzar cansa molt! jajaja Però ens encanta tenir la casa plena de gent. I encara hi ha persones que et diuen que tancats a casa els nens educats sense escola no sabran relacionar-se amb els altres… que vinguin a casa i ho comprovin ells mateixos!

socialitzar nens

😀

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s