Sòlids gramaticals

Els sòlids gramaticals són un material Montessori per a treballar la gramàtica, d’aquí el seu nom. Nosaltres els tenim en targetes però es poden comprar aquí les figures de fusta en 3D, optar per fer-les a casa amb fang, paper maché o guix (això encara ho tenim pendent) o fer-les amb fusta, goma-eva o cartolina en 2D.

solidos-gramaticales jaisa educativos

És una manera fantàstica de treballar la gramàtica d’una manera més amena i visual. L’O. ha descobert que li encanta. Ja tenim uns quants fulls plens de frases analitzades.

Comencem per triar a l’atzar tres paraules de la Capsa de les Paraules del seu germà. Amb aquests tres mots ha de construir una frase (i si és boja i divertida, doncs molt millor!) i després dibuixar a sota de cada un d’ells el símbol gramatical corresponent.

IMG_0875

IMG_0881

Tota aquesta organització de targetes amb el seu retolador corresponent que veieu a les fotos és cosa de l’O. i la seva pulcritud amb l’àrea de treball (en això ha sortit a mi!)

Ja fa un parell d’anys ja vam presentar a l’O. les famílies gramaticals, la família del nom i la família del verb, amb els seus complements. Aquest cop només hem ampliat altres categories con la interjecció, la conjunció i la preposició.

Aquí trobareu la plantilla de les targetes que utilitzem, i aquí tota la història d’aquest material i com es recomana introduir-lo (un text anònim, és una veritable llàstima no poder agrair directament al seu autor que l’hagi compartit a la xarxa).

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s