Tenir cura dels animals

A casa tenim dues mascotes, un gos i un conill. L’Iru, el nostre gos, és un avi de 12 anys que necessita moltes atencions perquè està malalt, li hem de curar les ferides de la pell, a vegades envenar-li una pota, raspallar-lo molt suaument per no fer-li mal a la pell, aspirar-li el llit cada dia perquè perd molt pèl i aspirar també el menjador cada matí, treure’l a passejar i evidentment encarregar-nos de que sempre tingui aigua i posar-li el menjar dues vegades al dia.

IMG_2204

O. i Iru (2010)

IMG_0230

O. i Iru (2014)

El conill Rèkkit necessita sortir de la seva gàbia cada dia un parell de vegades. Li agrada molt passejar-se pel menjador i pel jardí (però després costa molt d’atrapar perquè el jardí és gran) Li agraden molt els mimos i sempre que els nens estan jugant pel terra el conill corre cap a ells a veure si li fan algun massatge o si tenen alguna cosa bona de menjar. Li agraden els cereals de l’esmorzar i les galetes de xocolata. Quan corre pel menjador se l’ha de vigilar perquè no es mengi res de la casa de fades o els contes, no sé què deuen tenir que li agrada tan rosegar-los!

CAM01213

CAM01216

L’U. és l’encarregat del menjar del gos i de sortir a passejar-lo amb la seva germana. L’O. és l’encarregada del menjar del conill i l’aigua del gos, a part de treure’l a passejar.

Tenir la responsabilitat de cuidar un animal crec que és important per als nens, aprendre a procurar el seu benestar, a satisfer les seves necessitats bàsiques (a vegades fins i tot abans que les pròpies, com haver de posar menjar als animals abans de menjar nosaltres), aprendre a respectar la natura i tots els éssers que hi viuen, a practicar l’empatia, el respecte i la comunicació no verbal.

Tot un matí el vam destinar a fer un bany al nostre conill i després al gos. El conill va ser fàcil perquè li encanta i hi cap perfectament dins la pica del bany. Després dun bany relaxant amb unes gotetes d’oli essencial d’arbre del te (per prevenir paràsits), el vam eixugar amb una tovallola i després amb el secador.

CAM02040

Però el gos ja va ser més entretingut. Com que curiosament aquell matí feia molt sol i fins i tot calor, i el nostre gos ja no té edat de ficar-se a la banyera, vam decidir banyar-lo a fora. Carregant olles i gibrells amb aigua calenta el vam rentar a fora el jardí. Li agradava tant que fins i tot s’estirava a terra quan l’esbandiem amb l’aigua calenta. Després el vam eixugar amb el secador i vam descobrir que li encanta!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s