Formatgeria artesanal

Diumenge passat vam fer una excursió a la formatgeria artesanal de Bar amb uns amics que també eduquen sense escola.

IMG_0835

IMG_0833

El Xesco, el pastor, va respondre totes les preguntes que li vam fer i ens va explicar com fa el formatge. Com es fa el quall, quant temps s’ha de deixar reposar, quant temps es deixa a la premsa, i les temperatures de tot el procés. Després de tants anys dedicant-s’hi sembla molt senzill però no ho és gens!

Aquí podeu veure un reportatge que li van fer fa un temps.

IMG_0832

Aquí reposen els formatges dos o tres mesos. S’han de girar cada dia.

cava formatge

 Vam poder comprar formatge de tardor, més fort de gust que el de primavera, boníssim!

formatges baridà

Les protagonistes de la història, no les vam poder veure a l’estable perquè estan prenyades i necessiten tranquil·litat, però els nens les van observar des de la finestra del paller.

Després de la visita a l’obrador teníem pensat fer un pícnic, però estavem a 4ºC i vam anar cap a casa. Els nens van jugar una bona estona al jardí amb les fulles dels arbres.

IMG_0837

IMG_0838

Després de despedir els nostres amics del maresme, van venir a dinar uns altres amics que fa poc han tornat d’un viatge impressionant, aquí el podeu veure. Els nens s’ho van passar molt bé i els grans també!🙂

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s