Parells i senars

A l’U. no li agraden les fitxes, ja ho he dit en altres ocasions, així que tot allò que servia per la seva germana ell no ho vol  ni veure.

Per sort encara conservo alguns materials que feia servir l’O. a la seva edat. Aquest en concret és un material montessori senzillíssim de fer per aprendre el concepte de parell i senar. Es tracta d’ordenar els números de l’1 al 10 i després posar a sota les peces que corresponguin al número.

IMG_0601

Si col·loquem les peces com a la foto queda reflectit que hi ha números que tenen parella i n’hi ha que no.

Els primers dies quan passava del 6 ja costava una mica mantenir la concentració, però mica en mica, va gafant la pràctica i es concentra més fins arribar al 10. Quan tenim totes les peces col·locades li demano que observi quins són els números que queden aparellats (i que els digui per ordre ascendent) després fem el mateix amb els senars. Podem comptar de dos en dos i acabem abans, o podem comptar d’un en un però tardem més.

Tot això amb un ambient ben relaxat. Ens serveix per repassar els números, veure que podem jugar amb els números i que si ens equivoquem amb el nombre de fitxes l’escala no queda esglaonada. Que podem comptar de petit a gran o de gran a petit (com fan els coets quan s’enlairen!!)

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s