Mates a la cuina II

Una altra recepta de cuina per a treballar les mates (mesures, operacions vàries, el temps) i les ciències (què és el llevat i perquè fa pujar les masses, sòlid-líquid, temperatures, etc) a part d’aquesta que  ja us vam explicar.

És la primera vegada que hem fet brioixos i ens han quedat “boníssissims”, així que la recepta és mooooolt fàcil😛

 

Ingredients:

500 g de farina

250 g de llet d’espelta (o qualsevol altre llet animal o vegetal)

50 g de mantega

80 g de sucre integral

30 g de llevat fresc

1 culleradeta de sal

1 ou batut per pintar-los

 

Elaboració  

Posar en un bol: la llet, la mantega toba, el sucre, la sal i barrejar bé tots els ingredients.  Afegir el llevat (que prèviament havia estat a remull amb aigua tèbia) Afegir la farina, barrejar i amassar molt bé fins que quedi una massa fina i enganxosa.
Amb les mans enfarinades, la posar-la en un bol, tapar i deixar reposar una hora.

Una hora després abocar la massa damunt la taula enfarinada i amassar una mica per a traure’n l’aire. Fer unes porcions a la mida que volgueu, donar forma arrodonida i posar-les a la placa amb paper de forn, deixant una separació entre mig, perquè augmentaran força de volum.

Tapar els brioixos i deixar reposar una altra hora. quan faltin 15′ preescalfar el forn a 200º.

Passat el temps de repòs , pintar-los amb l’ou batut i posar-los al forn a 200º durant uns 12-15 minuts, amb forn dalt i baix.
Us cop pintats posar sucre humit a sobre, si es volen fer dolços, o sèsam, fruits secs, etc. o res.

 

IMG_0236

Fent les porcions petites.

CAM01494

Deixem que reposin una hora i augmenten de volum. A falta de sèsam hi posem pipes.

CAM01495

Després d’enfornar tenen aquest deliciós aspecte… mmm ben flonjos!!

CAM01496

En vam tenir per sopar, esmorzar i berenar… sols, amb xocolata, amb hamburguesa (i enciam, tomàquet i maionesa), melmelada… Deliciosos i no tenen crosta que tan poc agrada a casa quan hi ha dents a punt de caure!!

BON PROFIT!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s