Projecte Anatomia subtil

L’anatomia humana és una part important del currículum de primària però evidentment no s’estudia l’anatomia subtil, és a dir l’energètica. Els meus fills estan familiaritzats amb les teràpies complementàries (o integradores com prefereixo anomenar-les) perquè jo m’hi dedico professionalment. Però encara que n’han sentit a parlar, i sobretot l’Ona ha fet preguntes al respecte, és un tema que no havíem treballat directament.

Aquest estiu hem començat una activitat que fem a casa que podem resumir en dues paraules: “consciència corporal”. Es tracta d’una activitat que fem al matí o la tarda on hi ha espai per a fer respiracions profundes, asanes o posicions de ioga, makko-ho o estiraments dels meridians d’acupuntura, automassatge, i aprenentatge sobre el nostre sistema energètic (que no surt als llibres de text!)

Dins d’aquestes classes de consciència corporal, un matí vam estudiar els txacres. Vam començar dibuixant la silueta de l’O. i l’U. i hi vam pintar els txacres en forma d’espiral perquè és energia en moviment constant. Els txacres són unes estacions energètiques semblants a uns cons o rodes que connecten amb les principals glàndules endocrines del nostre organisme. Absorbim energia a través d’aquests centres energètics la qual estimula la glàndula endocrina que hi està relacionada i s’alliberen una sèrie d’hormones que controlen i equilibren tot el nostre organisme, segons la  necessitat. Quan tenim un desequilibri físic pot arribar a afectar a nivells més subtils a través dels txacres, i a la inversa, un desequilibri energètic pot comportar un malestar físic. Som un cos i també energia, som un tot que no es pot explicar només d’una banda perquè quedaria incomplet.

IMG_0143

IMG_0144

IMG_0146

IMG_0145

Per a mi, que veig sovint el nivell de desconeixement dels propis cossos energètics en els meus clients, és tant important que els meus fills aprenguin els noms dels ossos, òrgans i sistemes del nostre organisme com l’existència dels meridians, els nadis, els txacres i els cossos energètics que formen part de la nostra anatomia energètica.

En una altra classe vam fer una sèrie d’exercicis relacionats amb els txacres i vam veure el color de cada un, la glàndula associada i què ens aporten aquests centres energètics a nivells més subtils.

IMG_0208

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s