Hort dia 1

Preparant l’hort per la nova temporada, aquí encara pot nevar així que som cautelosos… de moment hem fet feines de neteja, així era com estava el primer dia d’hort. El compartim amb els nostres amics i veïns, el que no té plàstic és el nostre, al fons de la finca.

hort amb nens

L’U. i el N. juguen a fer forats, camins, túnels i rius mentre jo faig neteja d’herbes. Malgrat que es porten 6 anys de diferència juguen la mar de bé, una de les coses positives que tenen les escoles rurals: tots els nens juguen sense tenir en compte cursos, nivells o edats.

hort amb nens 2

Finalment ha guanyat la opció de fer un forat ben profund… arribarem al centre de la Terra? 😉 S’hi sumen les nenes…

hort amb nens 3

L’endemà l’hort tenia aquest aspecte, piles d’herbes pel compostador i les maduixeres (als peus de la valla, al centre de la foto) rescatades de les ortigues que creixen per tot. A diferència dels nostres veïns, no posarem lona de plàstic per evitar el creixement de “males herbes”. Les ortigues les farem servir per fer sopa i per fer purins (per utilitzar com a fertilitzant i repel·lent de plagues). El dent de lleó l’utilitzarem com a verdura (cuita i crua). La llengua de Vaca (que semblen unes bledes gegants) són la cura perfecte per les “picades” d’ortiga… la natura és sàvia i posa a l’abast tant la planta “perillosa” com la seva cura ben a prop una de l’altra! La meva àvia utilitzava moltíssim les “males herbes” a la cuina i vull que els meus nens recuperin aquesta informació i siguin capaços de distingir i saber fer ús d’aquesta meravellosa abundància que ens regala la terra.

hort amb nens 3

Vam recuperar aquesta jardinera de fusta de l’hort, la vam haver de buidar d’herbes i terra per poder-la moure i durant el procés ens la vam carregar! Va perdre un parell de fustes que vam tornar a collar i com si fos nova! Va sortir un immens niu de formigues de l’interior i l’Ona va córrer a deixar sortir les gallines del galliner, es van menjar el niu sencer en un moment. Pobretes formigues… algunes van sobreviure, però les gallines són implacables i molt ràpides.

hort amb nens 4

Vam carretejar sacs de terra cap amunt, al jardí, i vam plantar les plantes aromàtiques bio que vaig aconseguir a la cooperativa de consum ecològic que tenim al poble: espígol, sajolida, sàlvia i estèvia.

hort amb nens 6

A l’altra jardinera hi tenim maduixeres dels anteriors inquilins de la casa, menta, tarongina, alls tendres i cibulet que he plantat jo.

hort amb nens 7

 

Primera flor i futura maduixa de la temporada!

hort amb nens 5

I fins aquí el primer dia d’hort. Després de molts dies de moltíssima calor avui que havíem de llaurar la terra amb el “cultivator” (com l’anomenem a casa) hem despertat amb un dia fresc i plujós… de moment no hi ha neu… de moment. I de moment no hi ha qui llauri… haurem d’esperar.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s