Escolaritzar sense quedar-se al marge

Aquest és un tema que sempre m’ha molestat durant el poc temps que hem escolaritzat. En quan delegues l’educació acadèmica dels teus fills a l’escola quedes inevitablement al marge. Sincerament crec que les escoles haurien d’estar obertes als pares, perquè no? Si es pot fer durant el procés d’adaptació perquè no la resta de l’any? He llegit alguns articles sobre aquest tema i hi ha algunes escoles alternatives que proposen la lliure entrada de pares, i no només per l’adaptació sinó tot el temps que sigui necessari. No només és bo pels seus fills sinó per crear un “ambient familiar” a la classe.

Potser és perquè fa uns quants anys que busco i rebusco sobre l’educació en família i per la nostra experiència aquests últims anys aprenent a casa, però sempre he tingut aquesta necessitat de no perdre’m l’aprenentatge dels meus fills. I un cop escolaritzes quedes al marge del que es fa a l’escola. Moltes vegades la criatura tampoc té gaires ganes d’explicar tot el que han fet quan els vas a buscar i llavors és impossible acompanyar el procés. Fins ara la veritat és que em creava incomoditat, deu ser deformació professional de mare ex-homeschooler?

A partir d’ara he decidit complementar l’escola des de casa. A part de fer alguns deures setmanals de l’escola com aprendre un poema, preparar un parell de frases pel dictat de la setmana i alguns exercicis de mates (que aprofitem per a treballar amb materials manipulatius) que són feines “imposades”, he decidit seguir treballant segons la nostra filosofia d’aprendre. Però per no carregar massa l’O. amb tanta feina he deicidit fer-ho a través d’una activitat que mai cansa a la meva filla: les manualitats. Es pot treballar qualsevol tema a través de l’art, ampliarem algunes coses que sàpiga que fan a l’escola o treballarem sobre altres temes del seu interès. Fins ara les tardes les passem al pati de l’escola, on es queden gairebé tots els nens jugant després de classe, però aviat canviaran l’hora i s’escurçaran les tardes i el fred ens farà tornar pitant de l’escola cap a casa!! Així que tindrem llargues tardes per fer mil i una creacions, ben calentons al costat de la llar de foc.

Amb el petit de casa també ho faré, encara que a petita escala perquè molt interès per les manualitats i altres “pringues” de moment no li veig.

De moment he fet una recol·lecció d’activitats de tardor que inclou manualitats, receptes de cuina i cançons que entusiasmarà a l’O. i  espero que també al seu germà. Les compartirem amb vosaltres ben aviat!

Anuncios

Un pensamiento en “Escolaritzar sense quedar-se al marge

  1. Ei, nosaltres també seguim la vostra línea, intentar fer activitats nostres però també aquelles que estiguin treballant a cole, com ara la tardor. A l’igual que vosaltres també intentem que sigui molt sensorials i properes ( al cole tb ho volen fer així, però és clar amb 28 nens en un aula mal assumpte) . Ja els hi hem portat carabasses, pinyes de panís, magranes, castanyes, codonys … per a que puguin fer experimentació i el que vulguin.

    esperem les vostres idees !!

    Una abraçada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s