Projecte Xina

La setmana passada li vaig proposar a l’O. si volia aprendre sobre l’any nou xinès i com que li va agradar la idea, vam deixar Europa a part, i ens vam centrar exclusivament en la Xina.

Vam veure on està situada en el món, que és el país més poblat del món i com construeixen les cases. També vam trobar informació sobre l’escriptura, les escoles, l’alimentació, les ciutats i les zones rurals… Un dia vam dibuixar la bandera de la Xina (i també la de Brasil i Suècia, perquè estaven dibuixades al costat i li van agradar els colors!! jeje), van fer uns dibuixos amb “tinta xinesa” (més concretament tinta de calamar que vaig comprar en una cadena de congelats i teníem abandonada al fons del congelador) i vam jugar a jocs xinesos com el Mikado i el tangram quadrat i circular.

Dibuixant amb ploma (de la mona jeje) i tinta xinesa

L’U. passa de la temàtica xinesa i dibuixa una barca 😉

El Drac xinès de l’O.

Vam mirar contes relacionats amb la Xina, i en un d’ells deia que el ministre d’un emperador es va inspirar en les petjades dels ocells sobre la neu per crear l’escriptura xinesa.

Vam veure vídeos de la desfilada d’any nou, del passat 23 de gener, de Barcelona i Madrid i vam escoltar música tradicional xinesa.

Vam aprendre que la base de la Medicina Tradicional Xinesa es basa en 5 elements: aigua, fusta, foc, terra i metall. Els antics savis xinesos van observar la natura durant molts i molts anys i es van adonar que tot en la natura té un cicle de 5 elements. Vam veure que els xinesos es basen en el calendari lunar, no com el que es fa servir a Occident actualment. Segons el nostre calendari tenim 4 estacions, amb tres mesos en cada una. El calendari lunar funciona una mica diferent, entre algunes estacions hi ha èpoques de transició, i si obrim bé els ulls és molt més ajustat el calendari lunar que no pas el que fa servir habitualment.

I així com passa a la natura, també existeix aquest cicle en el nostre cos. Cada un dels cicles està relacionat amb dos òrgans del cos.  Aquesta tarda tornarem a repassar els 5 elements i farem els estiraments de cada un d’ells, que es relacionen amb tots els òrgans del nostre organisme. Aquests estiraments es diuen Makko-ho i ja els coneix perquè els hem fet quan fem ioga a casa i m’ha vist a mi fer-los moltes vegades.

I després aprendrem què és i com funciona la moxa. La moxa és com un puro d’artemisa, una planta medicinal, molt utilitzada per aplicar calor en punts d’acupuntura. Haig de fer-me moxa en dos punts del peu, dia sí dia no, per aplicar calor i tonificar els meridians de dos òrgans que es veuen afectats per la contractura de l’esquena. Així que serà una manera pràctica de conèixer maneres de curar que tenen més de 3000 anys d’història.

Anuncios

2 pensamientos en “Projecte Xina

  1. Que bé!! Quantes coses per aprendre, m’agrada molt fer projecxtes amb els nens, és molt dinàmic i divertit i tots aprenem coses noves.
    Nosaltres ara estem parlant del fenòmens del temps i ens estem endinssant al món dels esquimals. El projecte de la Xina també el tenim pendent, potser será el pròxim…

    Petons

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s