Casa de canyella en baix relleu

Divendres com a activitat creativa vam fer galetes de canyella amb caseta inclosa. No són de gingebre perquè no en teníem a casa i amb el fred que feia ens va fer mandra baixar a comprar-ne. Vam aprofitar una estona que l’U. dormia per preparar la massa i ho va fer l’O. sola seguint les intruccions del llibre de receptes.

Quan l’U. es va despertar vam fer les galetes entre tots. I mentre la casa s’omplia d’una oloreta deliciosa a canyella, els nens van estar mirant un dvd dels contes de la Beatrix Potter.

Una dia de cuina on ha practicat la lectura al llegir la recepta, matemàtiques per mesurar les quantitats, manualitats per fer les galetes i també ha practicat la paciència!!!

Després de coure les galetes vam anar a la biblioteca a tornar uns contes i a buscar llibres d’experiments científics.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CASA DE CANELA EN BAJO RELIEVE

El viernes como actividad creativa hicimos galletas de canela con casita incluída. No son de jengibre porque no teníamos en la despensa y con el frío que hacía nos dió pereza bajar a comprarlo. Aprovechado un rato que U. estaba dormido para preparar la masa y lo hizo O. sola siguiendo las intrucciones del libro de recetas.

Cuando U. se despertó hicimos las galletas entre todos. Y mientras la casa se llenaba de un delicioso olor a canela vieron un dvd de los cuentos de Beatrix Potter (de la biblioteca)

Un día de cocina en el que ha practicado la lectura al leer la receta, matemáticas para medir las cantidades, manualidades para hacer las galletas y también ha practicado la paciencia!!

Después de hornear las galletas fuimos a la biblioteca a devolver unos cuentos y a buscar otros de experimentos científicos.

Aquí teniu la recepta original (i les variacions que hem fet nosaltres)

Ingredients:

– 350 gr de farina

– 125 gr de mantega

– 175 gr de sucre integral de canya

– una cullerada de bicarbonat sòdic

– 2 culleradetes de gingebre (en el nostre cas canyella)

– 1 ou batut

– 4 cullerades de mel (n’hem posat dues)

– panses per decorar

Preparació:

1) Forn a 190º /Gas a 5.  Desfeu una mica de mantega i unteu amb un pinzell la placa que anirà al forn.

2) Posar la mantega, el sucre i la mel en un cassó i desfer a foc lent mentre es barreja.

3) Abocar poc a poc la farina, el bicarbonat i el gingebre (canyella). Afegir l’ou batut.

4) Barrejar tot en un bol de plàstic, feu-ne una pilota i deixeu-la reposar a la nevera 30 minuts.

5) Enfarinar la taula i el corró. Aplanar la pilota fins que tingui 1/2 cm de gruix.

6) Amb els tallapastes talleu les formes. POsar-li panses per decorar.

7) Col·locar les galetes a la placa i enfornar fins que es daurin lleugerament (el temps depèn de cada forn) A mi personalment no m’agraden cruixents, així que les deixo poca estona.

I el resultat….

A part de les galetes vam fer aquesta composició… boníssima!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s