Cartes, benvingudes i celebracions

Aquesta setmana ha sigut força relaxada, hem intentat seguir el planning però no ens ha sortit! jajaja Hem fet gairebé el que tocava però tot barrejat. Un resum del que hem fet:

Llengua: hem seguit fent quadernets de lletra lligada (ha descobert que li encanta!) amb repeticions de lletres marcades amb punts i després sense i Déu n’hi do que bé que li surt! Està molt orgullosa. Ja llegeix perfectament la lletra lligada dels contes, o del quadern de mates, encara que li fa mandra llegir. Normalment, quan treballem amb el quadern de mates, llegim una paraula ella i una altra jo… i després ho dic tot junt jo perquè a trossos no hi ha qui s’enteri. Per part meva m’he relaxat bastant amb el tema de la lectura. Ja anirà fluint.

Mates: aquesta setmana el quadern ha quedat en segon terme, li ha fet mandra. A canvi m’ha demanat unes fitxes de reforç de 5 anys de l’editorial Cruïlla, que són molt bàsques però suposo que per això li agraden, perquè no li suposen cap esforç. I com que són de repàs tenen una mica de tot, com els quaderns d’estiu.

Per altra banda li ha agafat el gust a les sumes escrites. Generalment treballem amb material manipulatiu per fer operacions, i a vegades sobre paper,  però ara li ha agafat la febre de les fitxes de sumes (fetes per mi) i per variar li poso restes, i també les fa bé. Jo així ho trobo avorrit però ella no jajaja

Aquesta setmana hem fet sumes amb diferents materials montessori casolans. La veritat és que no li dóno gaire pes a les mates encara, no vull inculcar-li les mates que jo vaig aprendre. Així que primer hauré de desaprendre-les (i espero fer-ho en un taller de mates que faré aquest cap de setmana) i després començarem a treballar-les més profundament.

Ciències: aquesta setmana han passat desaparcebudes. Ho ha canviat per pintar, pintar i pintar amb diferents tècniques.

Història / Geografia: igual que les ciències.

Art: Ha dibuixat, pintat, retallat… ha fet dibuixos pel nou cosinet que ha nascut aquesta setmana (i que just naixia a l’hora que nosaltres tiravem la carta), per un altre cosí que té mig any (perquè ens vam adonar que no li havia fet cap dibuix per donar-li la benvinguda, i millor tard que mai!) i un altre per la Tieta Merche. Així que hem anat a comprar segells, i a tirar les cartes a la bústia i de pas parlar sobre el misteri del correu. Com funciona? On van a parar les cartes?

Encara tenim un dibuix per enviar als Iaios i un altre a la Iaieta (la besàvia) així que feina no ens falta!

Aquesta setmana ens ha visitat una mestra de l’O. Aquest estiu va anar uns dies a un Casal al poble del costat i vam tenir la sort de conèixer-la i amb qui s’ho va passar molt bé. Està embarassadíssima i la vaig trucar per dir-li que tenia molta roba de nena per donar-li. Va venir a fer-nos una visita i a recollir la roba, ens va agradar molt tornar-la a veure, a ella i a la seva Àneu que ja ha crescut tan! Quina panxota!!

L’U. per la seva banda ha jugat a fer construccions, ha jugat amb els trens, comença a dominar l’art del memori de fruites que tenim (amb  les imatges a la vista), “cosint” (com ell li diu a fer collarets amb boles grans de colors), ha classificat botons i s’ho passa teta desmuntant tooooots els materials.

I tant un com l’altre s’han emocionat molt amb l’arribada del nou “tossinet” (cosinet) com diu l’U.

BENVINGUT NICO!!

Anuncios

3 pensamientos en “Cartes, benvingudes i celebracions

  1. Quina gracia Susana les meves filles també els encanta fer fitxes i sumes i més sumes escrites, no ho puc entendre però els agrada molt, en fin, que mentre disfrutin tot està bé!

  2. Sylvia, la veritat és que tenia la sensació de que no havíem fet gran cosa, però vist aquí no està malament!

    Maria, sí que és curiós que tenint a l’abast tants materials manipulatius els agradin tant les fitxes jajaja sempre trencant esquemes dels seus pares aquests nens! Però com tu dius, mentre ho disfrutin endavant!

    petons a les dues

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s