Hem tingut dies millors…

(traducción al castellano, más abajo)

… però perquè no sigui dit que les mames que eduquem a casa només publiquem els dies perfectes (com parlàvem el diumenge amb la Sylvia, la Montse i els nostres respectius marits) dedico una entrada al nostre No-dia fantàstic d’avui. Avui no hi ha fotos, avui fem teràpia jajaja.

Tot i així, hem començat el dia amb una cosa bona: l’O. s’ha vestit per iniciativa pròpia (sorpresa!) i ha preparat el seu esmorzar i el del seu germà. Un got de llet d’avena i unes galetes amb nocilla i ben calladets que estaven mentre ho preparaven! Jo que em trobava força malament ni els he sentit i m’he despertat una estona després.

Després d’esmorzar m’he disposat a arreglar la cuina que estava feta un desastre, amb muntanyes de gots, plats, olles, paelles brutes. I aquí ja han començat la discusió per no sé quina joguina, per seure a la mateixa cadira, per pintar amb el mateix color (és igual si la caixa de colors està plena, aquest és únic!!!!). I han passat als insults… “BURU NONA!!”.. “m’has dit burra?? MAMAAAAA M’HA DIT BURRAAAAA!”

I la Mama amb aquell mal de cap de cada mes… i amb cada petit soroll sembla que ressonin tambors dins el cap… i l’U. que decideix comunicar-se amb mi a base de crits, i per més que li explico no desisteix!!

Després d’omplir el rentaplats, la cuina continua sent un desastre perquè evidentment no hi cap tot… i com que no estic per posar-me a rentar a mà, tanco la porta i “ulls que no veuen….”

Després posa una rentadora, treu la roba de l’estenedor, passa l’aspirador pel primer pis, ventila, ordena… mentre l’O. em persegueix perquè estigui per ella i jugui amb ella a això o a lo altre. Deixa’m fer això i estic per tu…

Al final m’instal·lo amb ells al menjador a jugar amb les figures geomètriques per fer mosaics i durant uns minuts torna la calma… l’O. fent figures i l’U. distret amb uns contes. Però dura poc la cosa i el petit decideix trepitjar les figures i escampar totes les peces cap a sota el sofà…. i amb raó l’O. s’enfada i comencen a barallar-se entre ells perquè cap dels dos vol recollir-ho.

Al cap d’una estona, cansada d’estar a terra amb mal de panxa i aguantant crits a deu centímetres de l’orella, decideixo anar a l’habitació i deixar-los que arreglin sols el conflicte (o no!) ja no puc més…

I així tot el dia, fent algunes activitats de manera relaxada i després a base de crits, baralles i insults, plors…. i per variar de temàtica avui l’O. tenia el dia del NO: NO fem quadern de mates, NO fem un puzzle, NO pintem , No fem, No vull…. No, No, NO!

Crec que l’única estona de serenitat del dia ha sigut mentre jo feia el dinar i ells miraven un dvd de dibuixos… sí, la tele atonta, i a vegades no sabeu com ajuda a fer el dinar!!!

L’hora de dinar ha sigut gloriosa… plors de l’U. per acabar-se la sopa, fins que l’ha tirat per la taula… i després: NO VULL verdura, VULL MACARRONS!! (hi havia mig plat de cada cosa) Generalment no els obligo a menjar si no en volen, però ultimament han agafat la dinàmica de no menjar a l’hora de dinar o sopar per atiborrar-se de coses dolçes al cap de mitja hora d’haver acabat. Doncs ho sento però si hi caben dolços hi cap la verdura o la sopa. A més encara seguim amb la dieta “d’engorde” per l’U. no podem saltar-nos gaires àpats perquè encara no ha recuperat tot el pes. Total que cansada de la pataleta he cedit i ha deixat la verdura, i amb el disgut ha caigut adormit dos minuts després, a coll de la mama (UFF, això sembla una escena de la Supernani!!!).

Mentre l’U. dormia, l’O finalment ha decidit que ara sí que volia fer alguna fitxa del quadern de mates (al final ha fet 6 planes!!) després de pintar una mica, ha seguit una estona més de dvd (és l’única estona del dia que posem pelis, normalment) i jo he tingut una estona de descans després de recollir una mica la cuina (un altre cop està el marbre ple de coses per rentar???) i baixar al garatge a buscar llenya per fer un foc… he dit ja que em trobava malament??? Encara falta estendre la roba que porta tot el dia dins la rentadora… PASSO!!!

Després de la treba, l’U. s’ha despertat i tornem a la càrrega, però com que estava més descansada ho he pogut portar amb una mica més de dignitat que al matí!

I com si és fes un miracle, ha sonat la porta i ha aparegut el papa, AL·LELUIA!!!! TOTS TEUS!!! I m’he estirat a descansar el mal d’ovaris al costat del foc mentre ells tres anaven a comprar… amb dies com avui (que reconec que no passa sovint) penso què fàcil seria portar els nens al cole jajajaja ÉS BROMA!!!

I ara mentre escric aquesta entrada terapèutica, encara volten per aquí pintant, fent-se nosa, o mirant contes… i al mateix temps intento fer-li entendre al petit que a partir de les 10 de la nit ja no podem picar el terra amb res perquè hi ha veïns que viuen a sota, i que els pot molestar. A mi quan em deien això em posava a mirar entre les rajoles del terra, a 2cm del nas, a veure si veia al senyor veí… 🙂

Hem tingut dies millor… no és gaire difícil!

BONA NIT!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hemos tenido días mejores…

… pero para que luego no digan que las mamás que educamos en casa sólo publicamos los días perfectos (como estuvimos hablando el domingo con Sylvia, Montse y nuestros respectivos maridos) dedico una entrada a nuestro No- día fantástico de hoy. Hoy no hay fotos, hoy hacemos terapia jajaja.

Hemos empezado el día con algo bueno: O. se ha vestido por iniciativa propia (sorpresa!) y ha preparado su desayuno y el de su hermano. Un vaso de leche de avena y unas galletas con nocilla, y qué calladitos estaban cuando lo preparaban! Yo me encontraba mal y todavía estaba en la cama, no me he enterado de nada y me he levantado al cabo de un rato.

Después de desayunar me he dispuesto a arreglar la cocina que estaba hecha un desastre, con montañas de vasos, platos, ollas y paellas por lavar. Y aquí ya han empezado a discutir por no sé qué juguete, queriendo sentarse en la misma silla, queriendo pintar con el mismo color (da igual si la caja de colores está llena, este color es único!!!!) Y han pasado a los insultos a “grito pelao”… “BURU NONA” … “¿me has llamado burra?? MAMAAAA ME HA LLAMADO BURRAAAAA!!!

Y Mamá con ese dolor de cabeza de cada mes… y que con cada pequeño ruido parece que toquen tambores dentro de su cabeza… y U. que decide comunicarse conmigo a gritos, y por más que se lo explico no desiste!!

Después de llenar el lavavajillas, la cocina continua siendo un desastre porque evidentemente no cabe todo… y como no estoy para ponerme a lavar los platos, cierro la puerta y “ojos que no ven, corazón que no siente”.

Después pon una lavadora, saca la ropa del tendedero, pasa el aspirador por la planta baja, ventila, ordena… mientras O. me persigue para que juegue con ella a esto o lo otro. Déjame que haga esto y estoy por ti…

Al final me siento con ellos en el suelo del comedor a jugar con las figuras geométricas para hacer mosaicos y durante unos minutos vuelve la calma.. O. haciendo figuras y U. distraído mirando cuentos. Pero dura poco  la cosa y el peque decide pisar las figuras y desparramarlas todas las piezas debajo del sofá… y O. con razón se enfada y luego empieza una pelea entre ellos porqué ninguno de los dos quiere recojer.

Al cabo de un rato, cansada de estar por el suelo con dolor de ovarios y aguantando gritos a diez centímetros de mis oídos, decido ir a mi habitación y dejar que solucionen ellos el conflicto (o no!) ya no puedo más…

Y así todo el día, haciendo actividades relajadamente a ratos y luego gritos, peleas, insultos y lloros…. y para variar de temática hoy O. tenía el día del NO: NO hacemos mates, NO hacemos un puzzle, NO pintamos, No hacemos, No quiero… No, No, NO!

Creo que el único rato de serenidad del día ha sido mientras yo hacía la comida y ellos estaban viendo un dvd… sí, la tele atonta, y a veces no sabéis lo que ayuda a hacer la comida!!

La hora de la comida ha sido gloriosa… lloros de U. para acabarse la sopa, hasta que la ha derramado por la mesa… y luego: NO QUIERO verdura, QUIERO macarrones!!!! (había medio plato de cada) Generalmente no les obligo a comer si no quieren hacerlo, pero últimamente se han acostumbrado a no comer durante la comida o la cena, para atiborrarse de dulces al cabo de media hora. Pues lo siento pero si caben los dulces cabe la verdura o la sopa. Además todavía seguimos con la dieta de engorde de U. (perdió la mitad de su peso en un mes) no podemos saltarnos ninguna comida porque todavía no se ha recuperado su peso.  Total que cansada de la pataleta, he cedido y ha dejado la verdura, y con el disgusto ha caído redondo dos minutos después  en brazos de mamá (UUUFF, esto parece una escena de Supernani!!)

Mientras U. dormía, O. finalmente ha decidido que sí que quería hacer alguna ficha del cuaderno de mates (que le encanta!) después de pintar un poco, ha seguido otro rato de dvd (este es el único rato de pelis, normalmente) y yo he tenido un rato de descanso después de recoger un poco la cocina (otra vez está la encimera llena de trastos para lavar???) y bajar al garaje a buscar leña para hacer un fuego… ¿he dicho que me encontraba mal? Aun hay que tender la ropa que lleva todo el día esperando dentro de la lavadora… PASO!!!

Después de la tregua, U. se ha despertado y ha vuelto a la carga, pero como estaba más descansada lo he podido llevarlo con más dignidad que por la mañana!

Y como si de un milagro se tratara, ha sonado la puerta y ha aparecido Papá, ALELUYA!!!! TODOS TUYOS!!! y yo me he echado a descansar mi dolor de ovarios al lado del fuego, mientras ellos salían a comprar… con días como hoy (que reconozco que no pasa a menudo) piendo qué fácil sería llevar los niños al cole jajajaja ES BROMA!!!

Son las diez y media de la noche y mientras escribo esto, los tengo a mi lado pintando, molestándose, mirando cuentos… y al mismo tiempo intento hacer entender a U. que a partir de las 10 de la noche no podemos picar con nada en el suelo porque hay vecinos en el piso de abajo, y les puede molestar. De pequeña cuando mis padres me decían esto me arrodillaba a mirar entre las baldosas, a 2cm del suelo, a ver si conseguía ver al señor vecino 😉

Hemos tenido días mejores… no es muy difícil!!

BONA NIT!!

6 pensamientos en “Hem tingut dies millors…

 1. jejeje no em sonen gens aquest tipus de conflictes. Nosaltres portem una temporada que aquests tipus de dia no es repeteixen gaire sovint, toquem fusta!!! Ànims i pensa que després de la tempesta, sempre arriba la calma. Un petó!

 2. Això és com una montanya russa: avui estem a dalt, demà estem abaix, però el viatge és de lo més emocionant i no ho voldría perdre per res del mon. A més quan acaba volem tornar a pujar jajaja!!!!

 3. jajaja ara ja entenc perquè no m’agraden les muntanyes russes de debò, si ja en tinc una a casa jajaja!!! Ara en serio , a sobre et queden energíes per escriure el post en català-castellà?

  Descansa tot el que et deixin les fieres i si et serveix d’alguna cosa aquí també hi han díes així!!

  Petons

 4. jajaja Sylvia, primer el vaig fer en català i vaig pensar que passava de traduir-lo, volia anar a dormir d’hora però com que sóc mig nocturna no podia!!!!! Així que vaig fer temps traduint, mentre em prenia unes herbetes de les meves i encara vaig anar a dormir més d’hora que de costum jajaja

  i avui vaig amb l’horari de sempre.. ja ho veus!!

  BONA NIT!!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s