Neteja geomètrica i feines remunerades

Treure la pols és un rotllo? A casa nostra ho hem convertit en un joc: la mama diu diferents figures geomètriques i l’O i a vegades l’U (imitant a la seva germana gran) corren a treure la pols als mobles o objectes que tinguin aquella forma. Repassem geometria, fem neteja i el més important: ens ho passem bé 🙂  així i tot només ho fem un dia a la setmana, hi ha coses més interessants a fer jeje

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

¿Quitar el polvo es un rollo? En casa lo hemos transformado en un juego: mamá nombra diferentes figuras geométricas y O. y a veces también U. (imitando a su hermana mayor) corren a sacar el polvo de los muebles u objetos que tengan esa forma. Repasamos geometría,  limpiamos y lo más importante: nos lo pasamos bien 🙂

Fa unes setmanes l’O. va descobrir que com que ella no treballa, i no guanya diners, no pot estalviar!! Com que a tot arreu on anem és un constant: mama, jo vull…     mama, compra’m…     mama, mamaaaaaaaaaaa!!! un dia li vaig dir que si estalviava podia decidir què fer i què comprar amb els seus diners. “Però, si jo no treballo com puc estalviar?” Encara no té edat per tenir setmanada, i a més la setmanada perquè sí és un concepte que no m’agrada gens (a mi no em paguen perquè sí, sinó per la feina que faig a canvi) Així que hem pactat que pot fer algunes feines i que li donarem alguna cosa si ho fa per iniciativa pròpia. Ella mateixa va fer la llista:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Unas semanas atrás O. descubrió que sin trabajar, ni cobrar, no puede ahorrar!! Como siempre que salimos a comprar es un constante: mamá, quiero…..    mamá, comprame…    mamá, mamaaaaaa!!! un día le sugerí que si ahorraba podría decidir qué hacer y qué comprar con su dinero. Pero si no trabajo, cómo voy a ahorrar? Todavía no tiene edad para tener semanada, y además el concepto de semanada porque sí no me gusta nada (a mi no me pagan porque sí, sino por el trabajo que hago a cambio) Así que hemos pactado que puede hacer algunas tareas y que le daremos algo si lo hace por iniciativa propia. Ella misma hizo la lista:

Algunes feines les pot fer sola, altres l’ajudem una mica. No ho fa tot el mateix dia, per descomptat. El preu de cada feina com podeu veure és simbòlic, però crec que és una bona manera d’aprendre que els diners no cauen del cel, i que quan en tens has d’aprendre a invertir-los de la millor manera possible.

 Amb les monedes que ja tenia a la guardiola vam anar al banc i li van canviar un munt de paquets de monedes per un billet de 5€ i va decidir comprar-se la revista dels Súpers que li encanta i de pas practica la lectura 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Algunas tareas las puede hacer sola, en otras la ayudamos un poco. Por supuesto no lo hace todo el mismo día. El precio, como podéis ver, es simbólico pero creo que es una buena manera de aprender que el dinero no cae del cielo y que cuando lo tienes ahorrado hay que aprender a invertirlo de la mejor manera posible.

Con las monedas que ya tenía en su hucha fuimos al banco y pudo cambiar un montón de paquetitos de moneda pequeña por un billete de 5€ y decidió comprarse la revista dels Súpers (un programa infantil de tv) y así de paso practicar la lectura 😉

Anuncios

2 pensamientos en “Neteja geomètrica i feines remunerades

  1. Nosaltres també “paguem” per certes feines n’hi han d’altres que han de fer pel simple fet de formar part de la familia. Però diners només al gran. El petit de moment té altres recompenses per les seves feines. Estic molt d’accord amb el teu plantejament i aquí també paguem “simbolicament” encara que el meu fill gran li diu “preu d’esclau” jejejeje.

  2. jajaja que bo! ja ho vaig pensar que quan sigui conscient del “poc valor” de les monedes que guanya igual se’m rebelarà 😉 però crec que per començar ja és suficient!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s