Muffins de pernil

A casa tenim la sort de tenir una Tieta dels contes que treballa en una editorial on fan coses molt maques, com aquest llibre de cuina (que han tingut la bona idea de posar-li tapes de plàstic, pel que pugui passar jeje) Hi ha moltíssimes receptes molt bones per fer, entre elles aquests muffins de pernil dolç.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

En casa tenemos la suerte de tener una Tía de los cuentos, trabaja en una editorial y hacen cosas muy bonitas, como este libro de cocina (que muy acertadamente han recubierto con tapas de plástico!) Tiene muchas recetas deliciosas, entre ellas estos muffins de jamón.

Hem variat una mica la recepta perquè no utilitzem farina blanca, la nostra és farina d’espelta (integral) així que hem hagut de posar més llevat perquè pugi bé.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hemos variado un poco la receta porque no usamos harina blanca, usamos harina de espelta (integral) así que hemos puesto más levadura para que suba bien.

Barregem els ingredients, i aboquem la pasta en motlles de flam o magdalenes,  untats amb mantega.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mezclamos los ingredientes y ponemos la mezcla en moldes para flan o madalenas untados con mantequilla.

Posar al forn fins que pugi i quedin daurats i a menjar tebis que estan boníssims!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Hornear hasta que suban y se doren y a comer calentitos que estan riquísimos!

La recepta:

Ingredients per a 6 muffins (a nosaltres ens en van sortir 8!):

– 200 gr de farina (d’espelta o blanca)

– 2 ous

– 3 talls de pernil dolç (nosaltres hem utilitzat de gall d’indi)

– 50 gr de mantega (una mica per als motlles)

– 5 cullerades soperes de llet (d’avena en el nostre cas)

– 1/2 bosseta de llevat

– 4 pessics de sal (nosaltres no n’hem posat perquè el papa no en pot menjar)

Preparació:

1. Preescalfa el forn a 200ºC. Fes fondre la mantega a foc molt suau. En un bol, trenca els ous i barreja’ls amb la llet i la mantega.

2. En un altre bol barreja la farina, el llevat i la sal.

3. Aboca la preparació líquida damunt la preparació en pols. Remena una mica. Talla el pernil a trossos petits.

4. Afegeix el pernil tallat al bol. Posa la mantega als motlles. Aboca-hi la massa. Fes-ho coure durant 40 min. fins que estiguin inflats i daurats.

Tebis estan boníssims i freds per a un pícnic també!

Recepta extreta de: Jo també cuino, ed. Combel

2 pensamientos en “Muffins de pernil

  1. sí estaban bien, pero con harina de espelta resultaron un pelín densos, tendré que modificar la receta… a ver si me pongo un día con vuestras recetas de scones, que hay para todos los gustos!!🙂

    un beso

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s